Застоят на руската офанзива в Украйна е обтегнал отношенията между Путин

...
Застоят на руската офанзива в Украйна е обтегнал отношенията между Путин
Коментари Харесай

Търпението на Путин към Шойгу се изчерпва?


Застоят на съветската атака в Украйна е обтегнал отношенията сред Путин и военното управление на страната, настояват западни разследващи служби. В броя си от сряда в. " Ню Йорк Таймс " напомня домашният арест на двама членове на ФСБ и уволнението на зам.-началника на Росгвардия Роман Гаврилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3599
По данни на американските и английските разследващи служби съветският президент е почнал да губи доверието си и по отношение на министъра на защитата Сергей Шойгу, който е на поста от 2012 година и се смята за един от най-приближените му.

Както е известно, на 24 февруари Путин разгласи, че Русия подхваща " специфична военна интервенция " с концепцията за блицкриг по своята същина и бързо изкована победа. Вместо това обаче войната продължава към този момент повече от месец, а Русия дотук е дала най-малко няколко хиляди жертви.

Заговори се даже, че Путин получил подвеждаща информация за напредъка на военните дейности – изказване, което бе отхвърлено от представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Нито Държавният департамент, нито Пентагонът разполагат с действителна информация какво се случва в Кремъл, съобщи Песков на конференция, представен от РИА Новости.

Те не схващат президента Путин, не схващат механизма ни за взимане на решения и не схващат естеството на нашата работа, добави той.

Отсъствието на Шойгу от общественото пространство за период от две седмици още повече подхрани спекулациите за спор сред него и Путин, само че появяването му през предишния уикенд, най-малко към този момент, опровергава слуховете, че сред военния министър и съветския президент съществува някакъв проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР